Sponsrat inlägg: Tarkett

Den stora designveckan i Stockholm rullar.  Ett av våra svensk-franska företag är Tarkett. I år har de en stor monter på själva Stockholm Furniture & Lighting Fair.

Med svensk kraft har Tarkett byggt en stor monter med många dimensioner. Svenska designstudion Note Design har gjort utställningen. Uppdraget har varit att blanda och kombinera trä, plast, linoleum och textilt. Allt man ser är golv, men ändå ser man en estetisk installation.

Väggarna är sex meter höga och de flesta av möblerna i installationen är gjorda av golv.

På golvet ser vi linoleum och textila golv.

Jag matchar med mina skor.

Allt är alltså golv. Väggen är golv och trappen upp till utsiktsplatån är golv. Jag diskuterade med marknadschefen Kerstin och undrade “hur många dagar har det gått åt att bygga det här?” och svaret landar runt två veckor för fyra personer heltid. Alla kanter har alltså skurits och lagts för hand.

Presentation av Kerstin Lagerlöf från Tarkett med Daniel och Johannes från Note Design.

På utsiktsplatsen finns en installation med inspiration.

tarkett

Igen – olika material från Tarkett. Textila golv, trägolv och sen linoleum. Den veckade väggen är alltså golv som lagts på korrigerad plåt. Helt galet. Här ser man bland annat trägolvet Noble Ek Manhattan och det vågade golvet iQ Megalit.

tarkett

Färgkombinationerna hos Tarkett går i årets färgskala som man ser överallt på Stockholm Furniture Fair dvs beige och rött/terrakotta i olika nyanser.

tarkett
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments