Dubai, dag 3

Tisdag och bästa sättet att börja en tisdag är ju med lite pool.

Ooooh, vattenfall…

Men nu till allvaret. Mer trendspaning och möte med Katrin Greiling som ju häromveckan fick utmärkelsen “Årets möbel”.

På tal om pool… Snabbt besök i Dubais största shoppingcenter Mall of Dubai.

Stooooooort och en gigantisk godisaffär.

Fin inredning hos Ted Baker.

I det här köpcentrat finns alla lyxvarumärken.

Inredningen hos Dsquared var fin. Roligt att de spelar med det kanadensiska arvet, som vi kanske tolkar som skandinaviskt. Här en öppen brasa och träpanel. Kanske svenskt, om det inte hade varit för det kanadensiska lövet i stolen…

Björkar i damernas omklädningsrum.

Fin, enkel och snygg exponering med träplank.

Massor av flott shopping.

Jag älskar settingen i Hermes butiker. Golvet är lika dant som i Paris, men i olika färger.

Photo op utanför världens högsta byggnad. Den heter Burj Khalifa. Burf – betyder torn och Khalifa är namnet på Abu Dhabis kalif. Men hur kommer det sig? Jo, från början skulle tornet heta Burj Dubai, men så kom finanskrisen och Dubai hamnade i kris. Istället kom Abu Dhabis kalif och fixade pengarna. Till tack “tvingades” Dubai att ge namnet på tornet till sin välgörare. Tänk om vi i Stockholm skulle döpa om Kaknästornet till Kung Håkon av Norge-tornet… Liiiiiiite jobbigt.

Ishockey-rink…

Efter shoppingen i Mall of Dubai åkte vi till Shelter för att träffa Katrin Greiling. Visst ser det lummigt och fint ut med gräsmatta och väggpanel… Men det ligger mitt i ett industriområde…

Innuti lokalen. Trendigt och coolt. Här hyr de coola entreprenörerna i Dubai in sig på ett skrivbord, och då får man café och utställningsyta. Fint.

Del av modeutställning.

Fika med Katrin Greiling.

Katrin fick häromveckan pris för “Årets Möbel”. Katrin har bott i Dubai i två och ett halvt år och har lyckats skaffa sig en karriär här nere med massor av uppdrag. Hon trivs bra här i Dubai, men funderar på att flytta tillbaka till Stockholm. Katrin är verkligen på gång. Hon fick den här utmärkelsen och har blivit utvald av Wallpaper att få vara med i deras stora utställning på mässan i Milano. Jag har träffat Katrin sen hennes examen från Konstfack. Då gjorde hon en tolkning av den svenska skogen och nu arbetar hon med bilden av den arabiska nomaden. Det som är gemensamt för hennes design är att hon verkligen grottar ner sig och tolkar olika företeelser utifrån eget tänkande. Hon har verkligen ett eget formspråk och det uppskattar jag.

In i Jeepen och sen iväg.

Katrin propsade på att vi skulle ta en drink hemma hos henne, så det gjorde vi. Ja, de svarta rutorna är prototyper på hemligheter som jag inte får visa… Divanen som Katrin sitter på är hennes möbel som vann “Årets Möbel”. Det är en möbel som inspireras av nomadernas sätt att packa och även en kombination med det västerländska där repens kryss påminner om chesterfield.

Utsikten från Katrins lägenhet.

I Katrins lägenhet står den här kuren som är Katrins arbetsrum. Det är en inspiration från att Katrin lever i ett landskap med konstanta byggnationer. Det här är samma sorts kur som vakten sitter i på olika byggnadsområden.

Så blev det kväll och taxi genom stan för att äta middag med lite drinkar.

Peter och jag bor på Grand Hyatt, men på Hyatt Park som ligger vid “the creek” så har man fantstisk utsikt över floden och solnedgången – och dyra båtar.

Hamburgare och dyra drinkar…

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments