New York – dag 4

Dag fyra i den stora staden…

Promenad genom Greenwich Village och de lummiga kvarteren. Så grönt.

I en korsning – mitt i ingenstans – hittade vi en kanonbra Marc Jacobs med utförsäljning. Storshoppning…

Efter rundturen i Greenwich Village hamnade vi till slut nere i Meatpacking District som också försöker lansera sig som designdistrikt i NY. Det är väl framför allt två områden som försöker bli “designdistriktet” som räknas. Dels Meatpacking District men också Noho, som vi ska till imorgon.

i Meatpacking District ligger bland annat Chelsea Market och här finns Anthropologie som sägs lanserat den här “boho chic” känslan med en butiksblandning av mode och inredning. Lagom mys-pysigt och romantiskt.

Här säljer man den bohemiska, romantiska drömmen så att det skriker om det. Missförstå mig inte – jag gillar det. Framför allt är det konsekvent gjort. En grej som fick mig att hoppa till var de här färdig-kladdade paletterna. De kan man uppenbarligen köpa och hänga på väggen så att det ser ut som om det bor en konstnär i huset… Skoj.

Så började “jobbet”. Besökte finska utställningen “Straight Forward”. Fin lampa av Timo Nånting.

Nytt glas av Anu Penttinnen. Fint. Växer liksom fram på väggen.

Anu Penttinnen var glad. Hade ändrat hårfärg sen vi sågs senast i augusti i Stockholm. Vi pratade lite om finsk design i New York och hon var nöjd med den här satsningen.

Otroligt fin matta av från Mari och Tanja. Mattan kallas “Box Box” och för mig påminner den både om vintagemattor och gamla parkettgolv.

Finnarna hade byggt upp en egen pop-up store. Fina gosedjur. Handdukarna är fantastiska.

Den evigt närvarande Harri Koskinen. Fast han var faktistk inte på plats. Men Alessi-brickorna är fortfarande fina.

Modedrottningen Paula Suhonen har gjort det här brandlarmet. Kommer i sexton olika utföranden. Roligt! Nytt företag som heter Jalo från Finland.

Besök hos Design Within Reach som gjort ett nytt samarbete med Coca Cola.

En klassisk caféstol. Den är gjord av 111 återvunna cocacola-flaskor och till min förvåning osedvanligt stabli och nästan tung.

Soligt besök på trendiga hotellet The Standard.

De har en liten men fin hotellshop, men roliga saker.

Salt- och pepparkar i form av hundar som pussas.

Vi tog en promenad på coola High Line som är en park byggd på ett gammal järnvägsspår.

Hotellet The Standard i bakgrunden.

Meatpacking District.

Utställning om en diskoteksbrand 1973. Fin och melankolisk. Visar också vad vi väljer att spara för framtiden. Branden utspelades i New Orleans som väljer att inte ta den här samlingen till sig utan hellre pratar om t.ex. Katrinas katastrofer. Som om det fanns viktigare katastrofer än andra…

Lunch på hypade asiatiska stället Spicemarket. Goooooood mat.

Jag vet inte om det räknas som “design” men en kille som kallar sig Mr Brainwash hade en 5000 kvm stor utställning med rolig gatukonst.

Ombytta och klara för kvällen. Steffe iklädd ny t-shirt från Marc Jacobs och Peter i ny scarf från Hermes. Så lika men ändå så olika…

Besök på glasgalleriet Heller som visade utställningen Breakable med utvalda glasformgivare. Här en lampa av Patrick Townsend.

AO Monterono

Erica Rosenfeld

Free Time Industries

Fantastiskt kuriosakabinett i glas av Steffen Dam. Fint som sjutton.

En snabbdrink i skybaren på The Standard. En sjuuuuuuuuuuukt snygg bar. Alla som kom in i rummet stod och gapade i fem minuter. Även jag… Och stället stänger 21.00. Galet.

Utsikten från toaletten.

Mingel hos Vitra som firar 50 år för Panton-stolen.

Ville Kokkonen, designchef på Artek och hans kollega som är marknads- och kommunikationschef på Artek. Visitkortet ligger nerpackat…

Taxi till kvällens stora begivenhet. Belysningsföretaget Flos hade exklusiv VIP-kväll i Soho.

Citterio har designat den här lampan som lanserades här i New York och inte i Milano. En LED-beslysning. Sådär…, tycker jag. Helt okej, men inte nåt jag går i taket för.

Lampor från förra året.

Mingel…

Leo Gullbring med dotter.

Efter champagne i showroomet så gick vi på en liten, liten, intim middag med designeliten i New York. Galet – hur hamnade vi där?? På middagen träffade vi människor som arkitekturskribenten från International Herald Tribune med flera.

Till bordet hade jag Annie Block som är skribent på Interior Design och Martha Stewart Living. Trevligt – som synes.

Kvällen avslutades med att en pianist tolkade samtida popsånger på piano. Fint.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments