Oslo Fashion Week

Fick åka till Oslo för att spana in den norska modeveckan. Den officiella anledningen var att Philips lanserar en ny produkt och det görs i Oslo så vi får stanna över natten och få en försmak av norska modescenen.

En del av gänget. Max från Philips i mitten. I glasögon Åsa Wallenrud från tekniksajten “Lilla Gumman” och till höger mode och skönhetsbloggaren Louise Adolphson.

Max och Charlotte från Philips

Jarlsberg – smaken sitter i hålen. Galen tagline…

På väg ner till flygtåget med Louise min rese-bästis. Hon är visserligen 21 år och galen, men rolig underhållning.

Mitt favoritord på norska – Fabelaktig. Det är från samma ordgrund som engelskans “fabulous”. Låter så fint på norska.

Med på resan är också Caroline med bäbisen Vidar. Caroline driver framför allt en träningsblogg. Här pausar vi på Karl Johan.

En av anledningarna till att jag är här, är att jag vill se hur stor närvaro norska modeveckan har på stan. Så där… Oslos jazzfestival som pågår samtidigt är uppenbarligen större.

Jag fösöker ta ett sånt där gulligt kort igen som jag gjorde i Kungsan. Typ två modelejon… men svårt att stå still. 🙂

Äh skit i det…

Jag visade tjejerna butiken och märket Anti-Sweden som jag bloggat om förut.

De hade lite nya grafiska mönster.

Norska flaggan vajar i vind.

Ackreditering för modeveckan.

Blenda som är skönhetsredaktör från Damernas Värld är med också. Hon skulle få till en intervju med modegruppen Moods of Norway. Jag försökte förra året jag var här, men de var svårflörtade.

Lansering av Philips Lumea, en hårborttagningsapparat. Inte en sån som rycker ut håret utan som “söver” hårsäckarna så att man inte behöver raka sig. Blir lite småirriterad över att den lanseras för tjejer när den lika gärna kan användas av killar. Samma pryl – men dubbelt så stor målgrupp. Eller?

Man skjuter ljusimpulser som “söver” hårsäckarna. Jag kommer förmodligen inte kunna använda den eftersom jag är så ljus- och rödhårig. Man ska vara vit i hyn och ha så svart hår som möjligt. Men jag ska väl testa hemma i Sverige sen.

Förberedelser för stora invigningsfesten.

Och seating med goodie bag.

Louise – men det var lite halvdött där vi var, så vi gick en trappa ner till den riktiga festen.

Och där träffade jag 50% av norska designduon Wik & Walsoe som ju gör porslin.

Massa folk – och blandade stilar. Många hade köpt biljetter till det här eventet. Alla var inte bjudna. Märkligt ljus i taket…

De hade en sån där vägg för fotografering men vi kom ju bakvägen så det blev inga foton av oss.

Fast jo… Streetbloggarna jagade mig och Louise. Mest Louise…

Jag undrar hur det gick för Blenda och hennes intervju med Moods of Norway. De är lite diviga… Jag vet att Blenda skulle flyga tillbaka till Stockholm och först nu kommer Moodsarna. Om du tittar in i bilden och ser en kille med hatt – ganska mitt i bilden – där är Moods…

Norsk avantgarde-mode. Designern heter Fam Irvoll.

Det blev trångt och fullsatt inför modevisningen – och ganska precis här dog min kamera…

Man började med att visa delar ur en filmad visning av norska Per Spook som hade studio i Paris. Kanske vår främsta modeskapare i Skandinavien på 80-talet. Sen gjorde man en trendvisning med inlånade kläder där man använt sig av några av Per Spooks modeller, som nu alltså hunnit bli 40 eller 50 år gamla. Sympatiskt.

Sen visades “Årets nykomling”, en tjej som gjorde stickat för män. Fint. Louise hatade det, men jag tyckte det fanns inslag som var bra. Det genombrutna och stickade har vi sett hos t.ex. Prada i år och det är väldans fint.

Bildern är lånade från Oslo Fashion Weeks hemsida och är tagna av Steven Stieng.

Från “trendvisningen” med de äldre modellerna.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments