Crazy onsdag

Vaknade i Oslo och satte igång duracell-batterierna i kroppen och körde en riktigt hetsig dag.

Jag hade två timmar på mig för sightseeing och lite möten. Jag gillar Oslo. Det är en vacker stad med fina hus. Bäst tycker jag egentligen om området ovanför Slottet eller det lite slummigare kvartern runt Grünerlökka. Men nu höll jag mig mer i centrum. Ville besöka Moods of Norway igen och se lite kultur. Moods-butiken såg lika dan ut som förra året så jag orkade inte riktigt engagera mig. Det är lite varning för luftbubbla i Moods of Norway. Mycket färg och print men mindre av modegrad…

Lite window-shopping. Jupp, det är min spegelbild.

Dagens första riktiga stopp var på museet Astrup Fearnley. Det är Oslos moderna museum. Här såg jag min första Damien Hirst-utställning typ 1994.

Inte ett modelejon men väl ett gammal banklejon. Museet är inhyst i gamla riksbanken i Norge. Museet visade en spännande utställning med feministisk konst. Jag såg en motsvarande utställning i New York i våras. Känns som att det finns mycket att resonera kring när det gäller feminismen. Ny konsttrend? Eller museietrend?

Ett stenkast från museet ligger gamla Posthuset som fyller ett helt kvarter. Här har det poppat upp massor av coola butiker och restauranger. Jag dök in hos Freudian Kicks (http://www.freudiankicks.com/) och pratade med tjejerna som har stället.

Vi svenskar (Stockholmare?) fnyser lite åt norskt mode, men vi bör nog hålla ett vakande öga på våra grannar. De handlar mycket mode och vad händer när de tröttnat på vårt svenska utbud och istället vill köpa inhemskt? Eller vad händer när vi i Sverige inte kan komma upp med uppföljare till Whyred, Filippa K eller Acne? Tänk om svenskt mode stagnerar?? Anyway, det är lite tidigt att döma ut svenskt mode och haussa norskt, men det finns bra grejer. Ha absolut ett öga på Camilla Bruerberg (http://www.camillabruerberg.com/).

Efter mina besök i Oslo tog jag flyget till Stockholm, satte mig i ett tretimmarsmöte om trender och blev ombedd av Radio Stockholm att tycka till om Centerns valaffischer.

“Ja, Stefan, vad tycker du egentligen om Maud Olofssons kofta…?”

Lite rosa, kanske?

Efter radiointervju på Djurgården åkte jag till Designgalleriet för att träffa utställarna som byggt ny fin utställning, men de bilderna får komma en annan dag… Klockan 18.30 begav jag mig till Hotel Skeppsholmen för att äta finmiddag med ModinÅkerlind och Wolsey.

Bubbel och mingel. Formgivaren Rickard Bengtsson i ljus kavaj pratar med Madeleine Levy från Bon.

Camilla Modin från PR-byrån.

Litet och intimt sällskap. I bilden ser vi Gorjan som både är stylist och har märket Odeur (som jag gillar).

Rickard berättar om kollektionen. Man har hämtat inspiration från en polarexpedition för massor av år sen. Rickard berättade om detaljer som att några av skjortorna är mer militäriska med dubbla fickor på skjortbröstet och även att knäna på byxorna hade speciella detaljer.

Fin kollektion.

Efter det åkte jag till Designgalleriet och avslutade med efterfest – men mer om det vid ett senare tillfälle.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments