Milano, dag tre

Dag tre i Milano började tungt… Ooooh så trött jag var… Men frukost med kollegorna och ett varv på stan gjorde susen.

Vi började dagen med ett besök hos Hermés. Det franska lyxföretagets satsning var lite av en snackis på stan. Fin installation av Shigeru Ban, men möblerna var lite “lagom”. Erica Treijs konstaterade att det var fascinerande att man tagit upp närmast kommunistiska formgivaren Enzo Maris design.

Andreas Farakas ser också lite trött ut…

Fantastiska detaljer. Kolla skinnbenen på bordet.

Designgalleriet Dilmos brukar ha ganska bra utställningar. I år var det faktiskt kanonbra. På övervåningen visade man roliga speglar av Ron Gilad.

Spana in lilla killen som drar i snöret.

Hans ser lite förskräckt ut…

Londongruppen Raw Edges har gjort de här fina borden. Kreativt!

Yoshiokas installation hos Moroso. Otroligt häftig miljö. Alla drog ner på takten och började tala med den “lilla” rösten.

Soligt Milano. Vi är på väg till Corso Como. Hans och Andreas promenerar i solen.

Jag är här för att ha möte med Georg Jensen och prata om deras verksamhet.

Georg Jensen lanserar sina produkter under begreppet “Masterpieces”. Istället för att vara gjorda i silver så kommer de nu i rostfritt stål och blir då mer prisvärt. Det är spännande med Georg Jensen eftersom det är ett av få företag som törs prata om sin framgång. Man har börjat redovisa svarta siffror istället för röda. Kul. Hoppas att det är fler företag i designbranschen som kan lära av danskarna.

Man lanserar också en ny produkt av Alfredo Häberli som kallas “Peacock”. Fin!

Lunchpaus i solen. Det känns som att jag alltid träffar Philip Edis och Katarina Häll här på Corso Como.

Carla Sozzani som startat Corso Como och Ulrik Garde Due som är VD på Georg Jensen. Killen med glasögon har jag tyvärr ingen aning om vem det är…
Men intervjun gick bra. Jag försökte få Ulrik att avslöja tricket med ett få Georg Jensen till att bli ekonomiskt framgångsrikt, men han var lite hemlig. Han berättade så klart att det handlar om att ha en bra balans i produktsortimentet. De tillverkar lika mycket smycken som inredningsdetaljer. Jag frågade om de skulle börja göra möbler som t.ex. Alessi. “If it fits the brand”, svarade han lite undvikande. Men vi avslutade mötet med att diskutera eventuella svenska formgivare som de borde ha koll på. Vi får väl se om någon får ett samtal från Georg Jensen senare i veckan…
  
Efter lunch på en solig gård på Corso Como så tog vi oss till nästa soliga gård, dvs Rossana Orlandi.

Kram med Rossana. Vi tog ju henne till Stockholm för två år sen då vi gjorde en utställning på Formex. Rossana är trevlig. Lite virrig, men trevlig. Hennes assistent Marco är skarp. Honom träffade jag senast i Lodz, Polen på deras designvecka.

Och Spazio Rossana Orlandi kryllar av svenskar. Kryyyyyyyyyyyyyyyyyyyllar av svenskar. Ibland känns det som vi svenskar färdas i flock. På dagen är vi hos Rossana Orlandi, och på kvällen är vi på Bar Basso. Här eftermiddagsfika med Katja Pettersson och TAF.

Hannah Plumb från designduon James Plumb (hennes efternamn och hans förnamn). Jag och svenska Hanna Nova träffade dem i London i höstas på London Design Week. De gör fina möbler med vintagekänsla. I vintras när jag var i Milano så såg jag deras utställning här hos Rossana. Duktiga och kreativa. Fångar något väldigt “nu”. Man anar deras möbler lite i bakgrunden på bilden.

Folkform i solen.

Konstfacks utställning. Här lampor av Simon Klenell och Kristoffer Sundin.

Jakob Solgrens roliga “Hills”.

Nya produkter för japanska Plus Minus Noll.

Många gillade installationen av Nika Zupanc. Lampor.

Spännande skrivbordslösning av Nika. Det är som en blåsfälg där man stoppar in sina grejer.

Nytolkning av en gammal stol av Thomas Eyck. Fint med den mjukare garnkänslan.

En blond Thomas…

Sen ett besök hos en av mina favoriter. Engelska producenten Sé. Pavlo som är VD berättade att han är intresserad av att ta fram möbler med infärgat trä. Jag skrev om det i inlägget från i måndags. I am telling you – nästa års stora möbeltrend kommer att vara infärgat trä. Snyggt.

Design av Jaime Hayon, men med infärgade träben.

Pavlo från Sé. En sjukt bra och trevlig kille. Passionerad och engagerad. Vi ska se om jag inte kan ta honom till Sverige och göra nåt kul projekt snart… Håll tummarna.

Installation och design av Studio Formfantasma. Håll ögonen på dem. De är innovativa och spännande.

Här har man arbetat med växternas egna kraft. Bland annat har man gjort lampor av kåda.

På tal om lampor så lanserade Daniel Rybakken och Andreas Engesvik ett nytt lampkoncept.

Meningen är alltså att man ska kunna flytta runt huvorna lite som man vill för att skapa sitt eget uttryck.

Rossana Orlandis butik.

Vaser av Front med historier från Sydafrika.

Muuto hade eget rum.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments