Frankfurtmässan, det andra

Jag fortsätter mina spaningar från en av världens största designmässor – Tendence. En minitrend verkar vara det här med “kul i köket”. Det kommer en hel del rolighetsartiklar till köket. Jag tänker t.ex. på den där äggformaren jag såg i Tokyo och nu morotsvässare…

Mer humor?

Kan man få för många pepparkaksformar? www.backdirdeinewelt.de gör formar med de olika kontinenterna. Perfekt att mumsa på Sydamerika till Kalle Anka i år…

Snuskigt omslagspapper. Fint på utsidan – snuskigt på insidan…

Suck UK är ett företag i London som gör putslustiga grejer. En del är bra, andra mindre kul. Den här omgjorda lampan som blivit en ljusstake får OK.

Vi har tydligen ett behov att berätta hur och vart vi rest. Själv samlar jag på kylskåpsmagneter så jag är absolut en del av detta. Här kort som man skrapar för att visa vart man besökt.

Superfina grafiska tryck av designstudion Pleased to meet.

Man måste väl kommentera det här med alla mustascher. Det är mustascher precis överallt. På precis allt. Muggar, kuddar, som cocktailpinnar, bakformar… Överallt. Lite overdose. Nu gillade jag den här bläckfiskmustaschen så den får hänga med…

Jag träffade tunisiska House of Rym som är superspännande. De ställde ut på Formex så flera har kanske sett deras saker (textilierna blev ju nominerade till Formex Formidable). Och de här två tunisiska grundarna har jagat reda på ett gäng svenska formgivare som ska ta fram nya produkter ur det tunisiska hantverket. Här kaffeservis av Anna Backlund.

Och de fina handdukarna.

Fin matta, men kanske lite för lik Josef Franks matta för Svenskt Tenn?

Grundarna Rym Tounsi och Zied Youssef. Det var Rym som kom fram till mig i mässgångarna här i Frankfurt. “You were at Formex party!! I rememeber your hair”. Hmm… vet inte hur smickrande det är att någon mest kommer ihåg mig för mitt hår. Men det är väl bättre än inget. Jaime Hayon gjorde ju samma sak “I remember your hair”.

Tyska Kahla gör alltid spännande porslinspresentationer. Här en sorts porslinshund av Johanna Hitzler

Gillade den här ready-made-skålen av Eva Aebi

Mer ready-made. Här från Kirsti Taiviola

Jag gillade också den här servisen från Asa. Enkel och lite 70-tal.

De där bokstavsmuggarna som vi sett under ett års tid i olika medier som bloggar och i inredningstidningar – nu kommer de som tallrikar.

Tendence har också satsningar på unga formgivare. Bäst tyckte jag om Kathrin Morawietz. Hon har pressat textilier hårt, hårt och sen skapat olika skålar. De färgade ränderna är olika t-shirts.

Svenska Eightmood har ett arv som textilleverantör till butiker som t.ex. Mio. Nu har man tagit in en av mina kompisar som jag hängde med i Moskva i våras. Anna Lidström. Hennes modetänk är spännande. Självklart vill jag ha en kudde i orange och en pläd i mintgrönt. Vågat.

Eightmood hade också den här otroligt fina gardinen som skiftar i blått.

Jag gick förbi Skultuna och tittade på deras nya armbandskollektion. Fint.

Fler svenskar. Moderådet har skickat ett gäng modeskapare till Tendence. Här Susanne Beskow från modemärket Van Deurs. Ny väskkollektion i skinn.

Jennie och smyckesmärket Bedazzled. Vi kunde konstatera att hennes unika halsband faktiskt syntes på Guldknappen i helgen.

Jag gillar Jennies tryne.

Vinnaren av Årets Rookies blev Lobra och hon visade sina väskor och skor.

En gammal  Svensk Form-kompis Helena Carlson med gummihalsband som bland annats synts på Loreen.

Fredrik Tigerklo gör väskor och accessoarer i finaste Tärnsjöläder, och shit vad snyggt. Borde vara lättsålt.

Jag tror jag hittade den fulaste julkulan – ever!! Orange kula med guldornamentik. Sen lite tartanmönster eftersom det ju är jul, och slutligen lite tigerfluff på det. Mmmm… Mumma!!

På Tendence finns verkligen allt. Varför inte en lax i granen?

Eller bestick (gjort i glas)

Eller en träkalv. Sjukt stor.

Efter rundvandring bland en massa intryck så samlas det svenska gänget för ett glas vin i pressrummet. Här med Catharina Jansson och Kina.

Mat på Frankfurts nya, heta krog Margarete.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments