Nothing smucks like Electrolux

Viktor och jag är på Electrolux som lanserar ett helt nytt kökskoncept. Eller som man säger i de här kretsarna – ett matlagningssystem.

Viktor är lite undrande. Tror jag.

Systemet består av flera innovativa delar. På bilden ser vi en stekhäll där man lyckas hålla värmen och temperaturen väldigt nära stekytan. Man får alltså inga svettningar vid spisen. Den wok-liknande pannan är faktiskt en induktions-panna.

En vaccum-grej

Induktionshällen är tekniskt avancerad

En stor och intrikat ugn och snabbfrysare. Snabbfrysaren är alltså inte en vanlig frys utan kyler snabbt ner t.ex. tre flaskor skumpa. Ugnen är avancerad som sjutton.

Presentationen gjordes samtidigt som kockar lagade mat.

Intressant kökskoncept av Electrolux. Visst finns det saker jag är asskeptisk mot. En av de sakerna är försäljningskanalerna. Man ska alltså inte sälja i butik eller via köksleverantörer utan via – arkitekter. Helt okej. Utmanande men kanske kan funka. Lite skeptisk dock. Jag är kanske också skeptisk till storleken på alla apparater. Och måste man ha en snabbfrys? Men jag ger det här projektet ändå ganska höga poäng. En sån som jag snackar gärna om att för att kunna överleva så måste vi sikta in oss på antingen bred massmarknad (dvs göra allt i Kina för 2 kronor) eller satsa på kvalitet och därmed mot en målgrupp med lite mer pengar. Nu göra Electrolux det. Hej då folklighet och hallå champagnekylare. Startpriset för ett sånt här koncept ligger på ca 800 000 kronor. Kanske nåt att satsa på till landet???

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments