Ännu mer Dublin

Fredagmorgon och jag vaknar långsamt i Cork. Den gröna ön. Känns märkligt med alla magiska landskap. Otroligt vacker.

Förmiddagen ägnas åt intensiv sightseeing i Cork och ett “måste” på resan är English Market som är en saluhall. Det fanns så klart en Irish Market tidigare, och gissa vilken som var dyrast… Hit kom den engelska drottningen häromåret och slog sig i slang med en fiskhandlare. Hamnade på alla engelskspråkiga tidningars löpsedlar.

Bästa fyndet från Cork!! Jag gick in på billighetskedjan Penneys och köpte varsin jultröja. Häpp. Trendigt värre.

Efter tre timmar med tåg så landar jag återigen i Dublin. Här besöker jag kaffekedjan 3FE. Colin Harmon var en vanlig finanskille som kände att han ville göra nåt annorlunda och inte fastna i ekorrhjulet. Han bestämde sig för att delta i espresso-vm och började öva hemma i vardagsrummet. Ett år stod han och övade och pluggade på. Han bjöd in vänner och bekanta att testa där i lägenheten och därmed föddes 3FE (third floor espresso). Efter ett år fick han låna en lokal i en nattklubb – den stod ju ändå ledig på dagtid. Där närmade han sig den vanliga dublinska publiken. Så 2008 bestämma sig för att skippa finansjobbet. 2009 (december) första lokalen och espresso-VM. Han kom fyra… Men kaffekedjan var född.

3FE har inte en miljon sorters kaffe samtidigt man serverar utan koncentrerar sig på 4 sorter i taget. Och så byter man varje vecka. Spännande med en specialiserad entreprenör. Jag kommer osökt att tänka på killen bakom Flippin Burgers.

Eftermiddagen går över till kväll. Jag och Laura går ut och gör stan osäker. Vi åt på 777, en nyöppnad restaurang i stan. Väldigt New Yorkish. Mexikanskt tema. Och kanske bland den godaste mat jag ätit på länge. Galet gott.

Och en obligatorisk barrunda. Vi dyker in i avslappnade hörnor och helt vilda ställen.

Vi testar den ena whiskey-drinken efter den andra. Whiskey sour, Old Fashioned, Manhattan, rent…

Stag’s Head – och kvällen slutade på den japanska krogen Ukiyo som efter ett på natten görs om till en galen klubb där alla dansar.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments