Tre sekel

IMG_6976

Idag lanseras varumärket Tre Sekel. Vi ska skilja på äpplen och päron. Varumärket produceras av City Möbler som funnits massor av år. Tre Sekel gör möbler från just tre olika sekel. Längst till vänster ser vi gustaviansk stol, i mitt en Carl Malmsten stol och till höger en helt ny stol av Emma Olbers.

IMG_6984

Hela gänget bakom nya varumärket. Claes Britton som arbetat med själva varumärket, produktchef Peter, formgivaren Thomas Sandell och ägarna. Längst till höger ser vi kreativt ansvariga Emma Olbers som dragit ihop hela projektet.

IMG_6991

Emma har tagit fram en stol och en soffa.

IMG_6987

En supermodern kökssoffa som funkar lika bra vid matbordet som en solitär i rummet. Galet snygg.

IMG_6981

Tre Sekel är även en av ca fyra licensierade Carl Malmstensproducenter. Man har alltså rätten att titta igenom Malmstens arkiv på ca 20 000 skisser och bilder för att sen ta upp hans design till produktion. Tre Sekel lanserar ett matbord, ett skrivbord och en stol i fin äggtempera i olika kulörer.

IMG_6979 IMG_6986

Stark konkurrent till Norrgavel. Det här är också designat med naturliga material, närproducerat och bevarande av historiskt arv.

IMG_6983

Skrivbord av Carl Malmsten

 

IMG_6982

Thomas Sandell har designat ett nytt vitrinskåp. Inspirationen kommer från antikens valv.

IMG_6998

Insidan av valven har detaljer med rep av hampa. Snyggt.

IMG_6995

Thomas Sandell och Emma Olbers

 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments