Milano, dag 2

IMG_4848

Varje dag under Milano så gör jag en sammanfattning med bara tio bilder. Nästan som en live-uppdatering. Fullständig rapport kommer nästa vecka så klart. Mässan igår. Massa lek med färg. Massa styling. Det var så mycket styling att man nästan inte såg möblerna. Och då är det ju konstigt att jag fastnar för det svart-vita. Faktiskt lite konstigt… Men här är snabbt bara några favoriter.  Zanotta hade en superfin monter med massa grönska. Här hittade jag bordet från 1970 av Superstudio. Så coolt.

IMG_4876

Moroso hade en färgkavalkad som vanligt. Deras soffor blir pösigare och pösigare. Svenska Front hade gjort en soffa med gigantiska kuddar istället för sittytor. Här soffa av Patricia Urquiola som nästan ser ut som en jacka från 80-talet.

IMG_4896

Gladast och stoltast var nog Emma och Fredrik som fortsätter med sin “wood stiching”. Nu för spanska BD Barcelona.

IMG_4934

Och vit metall tror jag kommer som en motreaktion till all marmor och all koppar. Här ett soffbord av Peter Marigold för SCP.

IMG_4948

Glad och busig är också Claesson Koivisto Rune. Eero menar att de går åt två håll – antingen superminimalistiskt, typ tre träbitar blir ett bord – eller motsatsen. Quirky och humoristiskt. Som den här fransiga mattan där bara ena sidan har fransar.

IMG_4949

Vi såg också en hel del lek med glas från gamla kontorsdörrar. Här Piero Lissoni för Glas Italia.

IMG_4954

Här och där såg vi också hyllningar till Zaha Hadid som gick bort för någon vecka sen.

IMG_4966

Mer grafiskt och svart. Gam Fratesi för Thonet. IMG_4996

Massa grafiskt och 80-tal. Här Magis.

IMG_5047

Kvällen tillbringades bland annat hos danskarna. De här skrämmande maskerna som snurrar och och stirrar är av Henrik Vibskov.

IMG_5055

Och mer grafiskt och 80-tal… Kartell.

IMG_5074

Och så blev det en Bar Basso-kväll… Trött idag…

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments