Designbloggarna i Varberg

Jag har varit två (egentligen nästan tre) dagar i Varberg med mina bloggare. Designbloggarna. Ja mina kära engagerade och dedikerade designbloggare. Vi träffas ungefär en gång i halvåret för att dricka vin, se design och lära oss lite. I höst har Tapet-Martin lärt mig att man ska slänga in en fråga som man svara på längst ner i inlägget. Vilken designbloggare som var trevligast under de här dagarna? Det får du veta längst ner i det här inlägget.

IMG_6693

Varberg, Halland. Vi flyttar runt våra träffar eftersom alla våra 21 designbloggare är utspridda över landet. Vi har varit i Stockholm en massa gånger, i Malmö och nu på västkusten. Här bor min första designbloggare, dvs Florist-Ulrik. Här guidar han runt och visar bland annat fästningen. Men även vår nya stjärna Jimmy Schönning kommer från Varberg. Och så har Tapet-Martin från Kungsbacka varit med och planerat. 21 bloggare är vi på Designbloggarna och elva och en halv av oss kom med den här gången. (ja, jag har ju två bloggar).

IMG_6678 IMG_6686

IMG_6690Innan alla bloggare kom till stan så vill jag absolut se Havannabadet, som är ett kakelparadis. Och faktiskt nominerat till Stora Kakelpriset som går på torsdag.

IMG_6694

Men vi bodde på flotta Varbergs Stadshotell. Ett fantastiskt badhotell. Motsvarande Mälardalens Yasuragi med bad, mys och morgonrockar. Och galet sköna sängar.

IMG_6700

Vi konfererade och pratade. Det finns alltid massor att diskutera. Vilka bloggare ska vi fylla på med? Hur ska vi få bättre innehåll? Ska vi ha webb-tv? Massor, massor, massor.

IMG_6706

Men vi var även på äventyr på stan. Och alla jobbar med sina mobiltelefoner hela tiden. Verkligen dedikerade bloggare. I bilden ser vi Anna Spanar Smått, Florist-Ulrik och ryggen på Jimmy. I randig kappa ser vi vår senaste bloggare som är instagramstjärnan Hanna Wendelbo Hansson. Hon har inte börjat än men vi satte namnet nu under dagarna. Det blir nog nåt grönt, ska du se.

IMG_6710

Första anhalt blev Studio Pompone. Shit vilken fin lifestylebutik. Här ser vi Stina, Annette och Annika i nån slags blomsterdel, men massor av spännande inredning därinne.

IMG_6715 IMG_6717

Massor av fint.

IMG_6720

Florist-Ulrik och Kärolin på Baltic Vibes med Sabina Grubbeson.

IMG_6723 IMG_6730 IMG_6725

Hörde jag skål?

IMG_6732

Och massa mat från Fiskexporten.

IMG_6733

Under kvällen berättade heeeeeeeeeeelt fantastiska Sabina Grubbeson och Anna Elzer Oscarsson om sina designkarriärer. Jag är så glad över att de finns. Två superstarka och enormt duktiga tjejer som lyckats göra karriär i icke-stockholm. Ja, det är nånstans lättare att göra karriär om man är och bor i Stockholm men de här tjejerna visar att det faktiskt går skitbra att göra det utanför tullarna.

IMG_6746

Anna. Fina Anna. Och alla fotar och bloggar…

IMG_6747 IMG_6750

Kvällens kanske roligaste överraskning (förlåt Sabina och Anna) men det var att få se Ulrik “in action”. Florist-Ulrik gjorde helt enkelt en workshop med oss designbloggare och vi fick alla lära oss att binda en bukett. Så sjukt roligt.

IMG_6756

Kanske lite gles men fint.

IMG_6766

Och så blev det hemfärd och lite strategisnack i baren innan det var dags för middag.

IMG_6767

Och vilken middag. Herregud så mycket mat och mys. Vi var alla på John’s Place. Det är vad jag förstår Varbergs finaste restaurant – och den var stängd på söndagar så vi fick husera helt själva med Dorte som driver stället. Vi minglade, lagade mat (!) och pratade inpå småtimmarna.

IMG_6773 IMG_6779

Dorte är en sån där intelligent entreprenör med hjärta. Hon talar med värme om hur hon försöker skapa produkter så att hennes sommarpersonal kan vara kvar. Hon gör olivsalt och tvålar tillsammans med Lilla Bruket. Allt för att alla ska ha nåt att leva på. Silhuetten på tvålen är Dorte som 15åring. Gulligt.

IMG_6781

Mingel och mat.

IMG_6786

Dag två. Jag började dagen med att släppa trenderna inför 2017 för bloggarna. Efter det så hade Tapet-Martin en session om hur vi ska bli bättre bloggare. Han är ändå ganska duktig den där killen.

 

IMG_6791

Men vi hade lite roliga designbesök också. Rebel Walls kom och berättade om sin kollektion tapeter som passade så sjukt bra  in i min trend Peter Pan… Släpps nästa år.

IMG_6795

Och så ett besök till. Den här gången med foodtruck utanför Circle som är en designagentur med märket som LK Hjelle, Innermost, etc, etc.

IMG_6803

Och dagen avslutade med de här otroligt roliga och fantastiska diskussionerna – vad gör vi sen? Ska vi ha ett eget designpris? Ska vi starta ett tv-program? Ska vi bli fler bloggare? Färre? Ska vi ha fler bloggare utomlands? En enbent? Det finns en otrolig kraft och energi i det här gänget. Allt är möjligt. The sky is the limit.

Och vem skötte sig bäst då? Vem var trevligast? Jo, det var ju Kärolin på Baltic Vibes som fick bära hem alla mina saker på ett tåg eftersom jag flyger från västkusten till Stockholm. Tack Kärolin – you rock.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments