Milano 2017

Designveckan i Milano ligger runt hörnet. Jag får ungefär tusen mejl med vernissager, lanseringar och projekt som ska visas. Jag får också fyra hundra mejl från personer som undrar “var är listan?”.

Alltså det är så här. Jag åker inte till Milano i år. Det är ett medvetet val från min sida. Jag kände mig rätt osäker på beslutet i december men ju närmre vi kommer desto skönare känns beslutet. Det är som att plastbanta eller köra “buy-nothing-year”. Många tycker att jag är konstig men jag är nöjd.

Det finns två anledningar till att  jag väljer bort Milano.

  1. Jag är en sån där person som stressar runt. Försöker se allt. När man sitter i vinterkalla Sverige så tänker man “åh vad skönt att sitta i solen och dricka lite apertivo”, men jag hinner nästan aldrig det. Jag far runt som en skållad ekorre och försöker se så mycket som möjligt.  Milanoveckan för mig är förknippat med hunger (hinner inte äta) och ångest över att jag inte sett tillräckligt mycket. Så, i år skippar jag den här stressen. Jag skiter i Tom Dixons projekt, limiterade grejer som Louis Vuitton gör och utställningar med tidningen Damn. Hej då.
  2. Den andra anledningen är att jag inte tycker att jag får med mig så mycket. Alltså av allt jag ser i Milano så är det väldigt lite som får relevans i vår lifestyle. Jag har de senaste två åren skrivit av mig på bloggen om mina besvikelser. 2016 skrev jag detta. Och 2015 skrev jag detta.

Så ingen stress och ingen skit. Jag Milano-bantar i år.

Förra året träffade jag Paul som är chefredaktör på en av de stora designtidningarna i USA. Han kände igen sig i min beskrivning och vi skrattade och sa – “nästa år borde vi göra Milano via Instagram”. Och det är min plan. Jag ska sitta med ett glas vin i kalla Sverige och kolla på alla andra som far runt som skållade ekorrar.

Jag menar inte att Milano spelat ut sin roll helt och hållet – men mår branschen, eller jag, bra av den här hysterin som uppstår kring den här veckan i april?

Och till sist. Mitt stalltips… Nu när Tortona, Ventura Lambrate och allt börjar kännas trött, repetitivt (har vi inte sett de där skolarbetena redan??) – jag går all-in för designveckan i New York. Där händer det. Där finns det nyheter, ny kreativitet och ny energi. Vet faktiskt inte om Milano erbjuder det längre.

Alltså – inget Milano 2017. Jag kommer nog tillbaka nästa år. Nog.

Trevlig helg.

 

 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments