Examensutställningar: Beckmans

Vi fortsätter våra besök på examensutställningarna. Nu dags för Beckmans. Oavsett innehåll så är eleverna på Beckmans de bäst förberedda på att möta människor som mig och kan tala för sin sak. Det gör att man alltid känner att man lärt sig nåt eller deltagit i nåt. Bra.

IMG_7167Jonatan Nilsson har experimenterat med material särskilt betong. Det är infärgning och relief. Det är en flört med arkitektur och form. Jonatan har faktiskt lyckats med något som är väldigt svårt 2017 – en egen estetik. I en värld när alla kopierar varandra så känns detta eget och unikt.

IMG_7169 IMG_7170 IMG_7172  IMG_7174

Anne Harvala har tillsammans med Mitab tagit fram bordsunderreden.

IMG_7177

Alf Arén och Elin Lindström har gjort sitt examensarbete om lust. Vi konsumerar inte utifrån rationella behov utan efter saker som får det att brinna till i mellangärdet. Projektet känns väldigt akademiskt och jag vet inte om mitt mellangärde reagerar. Å andra sidan är jag kanske inte målgrupp.

IMG_7178 IMG_7179     IMG_7184Robert Wetterbrandt har inspirerats av friluftsdesign och gjort en inomhuslampa som man kan ha stående på ett bord eller hängandes i en krok. Kroken är infällbar. Avancerat och en fin favorit. Kanske lite tråkig färg och kanske lite plastig men bra.

IMG_7186  IMG_7188

Jag är alltid svag för projekt som handlar om utsatta människor. Förra året hade en student gjort bestick för människor med anorexia. I år har Ella Westlund gjort en sittbänk för människor som bland annat har down’s syndrom. Mellan de två sätena kan man alltså rulla in en rullstol. Ett väldigt fint projekt.

IMG_7189Jim Claesson Zsuppan har jobbat med årets trendord – waste. Han har återbrukat restmaterial från Hi-Macs som man bland annat använder till köksbänkar, och så har hag gjort delikata små sideboards med eget uttryck. Fantastiskt.

IMG_7192   IMG_7195 IMG_7196

Emma Stridh har närmat sig hantverket. Hon har inspirerats av köket och med deras förhållningssätt till råvaror har hon inspirerats att göra en restaurangkollektion. På samma sätt som en kock kan älska till exempel kolja, och göra en fantastisk maträtt utifrån den råvaran så låter Emma råvaran bestämma vilket objekt det ska bli.

IMG_7165

Hanna Wik har gjort nåt så ovanligt som ett gym. Spännande med tanke på vår hälsohysteri. Borde finnas massor att utforska inom det här området. Däremot provocerar namnet på projektet mig. Alltså provocerar, men på fel sätt. Måste bara komma över det… Jag tror att om man vill göra design och form för hälsa och gym – så har man en klar framtid för sig.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments