Köpa second hand, vintage och trendigt

Förra veckan bjöd Tradera in mig för att tala lite om trender och vintage. Jag tänkte passa på att göra som en liten preview på mina trender för nästa år. Kanske inte helt överraskade blev det en trend om färger och en om mer återhållen färgskala.

För de som kan sin Trendstefan-historia så är det ju faktiskt så att jag haft en ganska lång historia med vintage och återbruk. Jag har haft en butik i Stockholm som var specialiserad på 60- och 70-talsdesign. Mitt under det härliga 90-talet. Men nu fick jag duka upp två dukningar och diskutera lite om trenderna nästa år. Alla grejerna (i stort sett) kommer från Jämtlands Auktionsbyrå och finns alltså på Tradera. Avfall Sverige hjälpte till med att diskutera hur vi återvinner i Sverige.

tradera

Med fusklapp i handen och trasiga jeans… Jag försöker introducera 2018. Jag tänker att vi kommer se stora trendbrott under den kommande tiden. På samma sätt som det blivit självklart att ha arbetsplats på caféer och kontorshotell som Alma eller motsvarande – lika utmanande är det att tänka att vi kanske kommer bo lika flytande som vi arbetar. Och om vi flyter omkring, och flyttar omkring – vad ska man ta med sig? Vad vill man att det ska finnas som självklarhet i den nya våningen?

Stora gester.

Och lite följdfrågor. “vad menar du nu?” För den riktigt nyfikne så får du fullständig genomgång på Stora Trenddagen.

Två dukningar. En trend kommer jag kalla CMYK Smack och precis som Alcro står och säger så tror jag att vi kommer se mer färg. Det känns som att sparka in en öppen dörr. Men jag ser absolut tuggummirosa, smurfblått och den där gula nyansen som smyger sig in överallt.

Den lite sobra trenden Dusk eller om man så vill den historiska trenden Baroque Baby funkar ju fint med vintage. Dusk är “residence-trenden” med gråa och beiga toner. Hittade inte så mycket keramik hos auktionsföretaget, men annars är det självklart. Baroque Baby är vågat och historiskt. Tänk dig ett hem med en gigantisk blommig och historisk tapet, och till det har du moderna möbler. Lite historiska krockar. Fint. Och vågat.

 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

1 Comment
oldest
newest most voted
Inline Feedbacks
View all comments
trackback
6 years ago

[…] det Lotta Agaton, Elsa Billgren, Svante från Elle decoration, Li från Sköna Hem, Maria Soxbo, Trendstefan, Hanna och Imke från Residence med flera. Alla med en fånigt leende på läpparna för det var […]